Beskrivning
År 2050 förväntas världens befolkning överskrida 9,5 miljarder människor. Att producera näringsriktig mat till alla – på ett miljövänligt sätt - är en våra största utmaningar.
Idag producerar vi det mesta av vår mat på land. Havet är alltså en stor outnyttjad resurs med enorm potential för en ökning av matproduktionen.
Forskare berättar om möjligheten att producera miljösmart mat från havet genom att samodla flera arter, utveckla hållbart fiskfoder och vad som krävs för att öka vår konsumtion av hållbar sjömat.
Konferencier Kristina Snuttan Sundell inleder 12:00-12:02
Ingrid Undeland "Havets hållbara protein", 12:02- 12:12
Marica Andersson "Varför odla en art när man kan odla flera?", 12:14-12:24
James Hinchcliffe "Sustainable Feed for Sustainable Aquaculture!", 12:26-12:36
Niklas Warwas/Pontus Gunnarsson "Vad åt din rökta lax till middag?", 12:38-12:48
Elena Costa, "Why Don’t We Eat More Sustainable Seafood?", 12:50-13:00
Läs mer om de separata programpunkterna i webschemat.
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, SWEMARC & BLÅ MAT, institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
James Hinchcliffe, Postdoktor, SWEMARC, institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet;
Elena Costa, Doktorand, BLÅ MAT, Perception och design, RISE Research Institutes of Sweden;
Ingrid Undeland, Professor, BLÅ MAT, Biologi och Bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola.
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Föreläsning