Beskrivning
Sjögurka är mycket populär mat i Kina och även en betydelsefull art inom vattenbruk eftersom den kan förbättra vattenkvaliteten i samodlingar. Detta gör de genom att promenera runt på botten och äta det som faller ned, en vattenbrukets dammsugare.
Nu har svenska forskare lyckats odla fram nya små sjögurkor, som ska få vara med i cirkulära vattenbrukssystem tillsammans med arter som fisk, alger och musslor. Passa på att lära dig ännu mer genom att prata med sjögurksexperter.
Medverkande
Kristina Sundell, Prof., SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Elisabeth Jönsson Bergman, Universitetslektor, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
James Hinchcliffe, Postdoktor, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet;
Elena Costa, Doktorand, BLÅ MAT, Perception och design, RISE Research Institutes of Sweden;0
Jonathan Roques, Forskare, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet.
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Workshop