Beskrivning
Vad äter de odlade fiskarna innan vi äter dem? En intressant fråga med många spännande svar. Idag äter laxarna faktiskt mest grönt! Men i framtiden kommer de äta många andra spännande saker, som sjöpungar, jäst, insekter och alger. I denna presentation får du lära dig mer om framtidens fiskfoder och hur vi kan bidra till en för fisken hälsosam och hållbar fiskproduktion. På så sätt kommer framtida generationer inte behöva mista en god rökt lax till middag.
Denna programpunkt är en del av paketet 5-rätters smakmeny med miljösmart sjömat.
Medverkande
Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Föreläsning