Framtidens mat odlas i havet

Utställning: Marint vattenbruk – om hur vi odlar hållbart i havet.

Läs mer

Nordstan

15:00 - 18:00, tor. 5 maj.

Nordstan

10:00 - 18:00, fre. 6 maj.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 7 maj.

Nordstan

10:00 - 13:00, sön. 8 maj.

Avgift

Beskrivning

Vattenbruk innebär odling av olika sorters djur och alger i vatten. I utställningen visar vi mångfalden av vattenbrukstekniker och arter, från både saltvatten och sötvatten, som finns i Sverige idag - men också de som ligger i framtiden.

Ta chansen att lära dig mer om bland annat olika tekniker för att odla fisk, sjögurkor, alger, ostron och musslor.

Medverkande

Kristina Sundell, Professor, SWEMARC, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Elisabeth Jönsson Bergman, Universitetslektor, SWEMARC Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Marica Andersson, Doktorand, BLÅ MAT & SWEMARC Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

James Hinchcliffe, Postdoktor, SWEMARC, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Jonathan Roques, Forskare, SWEMARC, Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Carl-Johan Skogh, Universitetslektor, SWEMARC, Enheten för Design, Högskolan för konst och design, Göteborgs universitet;

Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet;

Elena Costa, Doktorand, BLÅ MAT, Perception och design, RISE Research Institutes of Sweden;

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Samtid och samhälle

Teknik och framtid

Nyckelord

Utställning

Platser


Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)