Beskrivning
Friterad simkrabba, tapas med sjöpungspasta och algchips. Projekt Scary Seafood vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!
Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, Professor, SWEMARC & Blå mat;
Jonathan Roques, Forskare, SWEMARC;
Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & SWEMARC;
Raneesha de Fonseka, Doktorand, SWEMARC;
Nicklas Wallbom, Doktorand, SWEMARC, samtliga från Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;
Mar Vall-llosera Juanola, Doktorand, Blå mat;
John Axelsson, Doktorand, Blå mat, båda från Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola;
Frej Gustavsson, Expert- havsbruk, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Nyckelord
Utställning