Havets okända skafferi

Utställning: Projekt Scary seafood undersöker havets okända delikatesser

Läs mer

Nordstan

10:00 - 17:00, fre. 21 apr.

Nordstan

10:00 - 16:00, lör. 22 apr.

Avgift

Beskrivning

Friterad simkrabba, tapas med sjöpungspasta och algchips. Projekt Scary Seafood vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!

Medverkande

Kristina Snuttan Sundell, Professor, SWEMARC & Blå mat;

Jonathan Roques, Forskare, SWEMARC;

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & SWEMARC;

Raneesha de Fonseka, Doktorand, SWEMARC;

Nicklas Wallbom, Doktorand, SWEMARC, samtliga från Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet;

Mar Vall-llosera Juanola, Doktorand, Blå mat;

John Axelsson, Doktorand, Blå mat, båda från Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola;

Frej Gustavsson, Expert- havsbruk, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Nyckelord

Utställning

Platser


Nordstan

Workshoparena
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)