Havets silver - en given spelare i proteinskiftet

Föreläsning: Lyssna på ett föredrag om varför sillen är ett näringsriktigt och klimatsmart animalt protein.

Läs mer

Nordstan

12:45 - 13:00, lör. 22 apr.

Avgift

Beskrivning

I det pågående "proteinskiftet" har debatten främst handlat om en övergång från rött kött till växtbaserade livsmedel - man har helt missat att kommunicera de blå proteinalternativen.

Detta trots att fisk, skaldjur och alger ligger långt under rött kött när det gäller klimatavtryck. Sillen, till exempel, har ett lika lågt klimatavtryck som bönor.

I det här fördraget får du lära dig om sillen – ett näringsriktigt och klimatsmart animalt protein - som också är en viktig råvara för nya produkter att äta hemma, på krogen och i det offentliga köket. Det handlar helt enkelt om Sill 2.0!

En del av föreläsningspaketet 4-rätters smakmeny.

Medverkande

Ingrid Undeland, Professor, Biologi och Bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Samtid och samhälle

Teknik och framtid

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)