Beskrivning
I det pågående "proteinskiftet" har debatten främst handlat om en övergång från rött kött till växtbaserade livsmedel - man har helt missat att kommunicera de blå proteinalternativen.
Detta trots att fisk, skaldjur och alger ligger långt under rött kött när det gäller klimatavtryck. Sillen, till exempel, har ett lika lågt klimatavtryck som bönor.
I det här fördraget får du lära dig om sillen – ett näringsriktigt och klimatsmart animalt protein - som också är en viktig råvara för nya produkter att äta hemma, på krogen och i det offentliga köket. Det handlar helt enkelt om Sill 2.0!
En del av föreläsningspaketet 4-rätters smakmeny.
Medverkande
Ingrid Undeland, Professor, Biologi och Bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Föreläsning