Ju fler arter desto bättre!

Föreläsning: Samodling med flera arter ihop i vattenbruk kan ha positiva effekter på både miljön och välfärden

Läs mer

Nordstan

12:15 - 12:30, lör. 22 apr.

Avgift

Beskrivning

Det finns många sätt att odla sjömat på och här har du chansen att lära dig om så kallad samodling. I samodling produceras flera olika arter tillsammans, antingen i samma eller anslutande vattensystem. Det är en odlingsstrategi, där en art tar hand om den överblivna näringen från annan. Det kan vara till exempel en sjögurka som äter kvarlämnade pellets från en regnbågslax, ett ostron som filtrerar partiklar från en havskatt, havssallat som tar upp kväve från en lax eller varför inte alla på en gång? Samodling ger inte bara miljöfördelar - de djur som samodlas mår dessutom bättre.

En del av föreläsningspaketet 4-rätters smakmeny.

Medverkande

Marica Andersson, Doktorand, Blå mat & SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet

Ämnen

De stora frågorna

Djur, jord och rymd

Teknik och framtid

Nyckelord

Föreläsning

Platser


Nordstan

Scenen
Götgatan 10, 411 05 Göteborg.
Karta och vägbeskrivning (Google maps)