Vad vill våra odlade fiskar äta i framtiden?
Workshop: Känn och smaka på ingredienserna som ska bli fiskmat i framtiden.
Läs merFör alla
Vad vill våra odlade fiskar äta i framtiden?
Avgift
to 5/5, 14:00 - 15:00
fr 6/5, 11:00 - 12:00
fr 6/5, 13:00 - 14:00
lö 7/5, 11:00 - 12:00
lö 7/5, 13:00 - 14:00
sö 8/5, 12:00 - 13:00
Beskrivning
Gillar en fisk att äta insekter, alger och svamp? Kan man föda upp odlad fisk med hjälp av restprodukter från pappersmassaindustrin eller ölbryggning? Passa på att prata med forskare som jobbar med de nya, hållbara och cirkulära ingredienserna, som testas för att bli framtidens fiskfoder! Känn och smaka! Smaskens!
Medverkande
Niklas Warwas, Doktorand, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet; Pontus Gunnarsson, Doktorand, BLÅ MAT, Inst. för husdjurens utfodring och vård, Sveriges lantbruksuniversitet.
Ämnen
De stora frågorna
Djur, jord och rymd
Samtid och samhälle
Teknik och framtid
Nyckelord
Workshop